Alcatel Pixi 4 (7): 7-инчов Android таблет с цена $61

0
1596

В бюджетния сегмент на таблетите с цена само няколко десетки щатски долара се появи ново устройство.

Компанията Alcatel представи на пазара своя нов евтин таблет Alcatel Pixi 4 (7), който вече може да бъде закупен на индийския пазар при цена едва $61. Интересно, какво предлага производителят за тези пари.

Alcatel предлага на всички компактен таблет, който може да се използва и като мобилен телефон, понеже разполага с два слота за SIM-карти. Важно е да отбележим, че LTE версията на това мобилно устройство струва $100.

Таблетът е оборудван със 7-инчов дисплей с резолюция 1024х600 пиксела и се базира на системата-върху-чипа MediaTek MT8735D с 64-битова архитектура, четири Cortex ARM-A53 процесорни ядра с тактова честота 1,1 GHz и интегрирания графичен ускорител ARM Mali-T720. Устройството разполага с 1 GB оперативна памет, 16 GB флаш-диск и слот за външни карти памет.

Конфигурацията на новия таблет включва още основна камера с резолюция 8 мегапиксела, предна камера с резолюция 5 мегапиксела, 4G модем, WiFi 802.11 b/g/n и Bluetooth модули за безжична връзка, Micro USB (2.0) порт и акумулаторна батерия с капацитет 4000 mAh.

По евтината WiFi версия на таблета е с по-различна конфигурация: 2850 mAh батерия, 3 МР основна камера и 0,3 МР предна.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Google Новини, TikTok, Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!