По време на световния мобилен конгрес MWC 2017 в Барселона, китайската компания TCL представи новата фамилия смартфони Alcatel, оглавявана от доста необичайния модел Alcatel A5 LED.

Смартфонът Alcatel A5 LED има заден панел със светодиодно осветяване. Светенето на гърба на устройството може да се настройва с помощта на приложението Color Catcher 2.0. Възможен е избора на собствени пулсации на цветната подсветка в такт с музиката, както и използването на тези светодиоди като стандартна висококачествена цветомузика.

Хардуерът на Alcatel A5 LED е стандартен: 5,2-инчов IPS дисплей с резолюция 1280х720 пиксела, основна камера с резолюция 8 мегапиксела, предна камера с резолюция 5 мегапиксела. Устройството се базира на осемядрения процесор MediaTek MT6753 с тактова честота 1,5 GHz и разполага с 2 GB оперативна памет, 16 GB флаш-диск и слот за външни карти памет. Захранването се осъществява чрез 2800 mAh батерия.

Поддържат се комуникациите LTE Cat. 4, Wi-Fi (802.11 b/g/n), Bluetooth 4.2 и GPS, има FM-радио. Ако някой не харесва цветомузикалните ефекти, може да смени задния панел на смартфона. Устройството работи под управлението на операционната система Android 6.0 Marshmallow. Цената по време на изложението не бе обявена.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Google Новини, TikTok, Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!